نوروسافاری| تحقیقات جدید محققان سوئدی نشان داد بین چند دقیقه تأخیر در برش بندناف بعد از تولد با مهارتهای اجتماعی آینده کودک به خصوص پسران ارتباط وجود دارد.
به گزارش نوروسافاری به نقل از ایسنا، تأخیر در برش بندناف به مدت سه دقیقه موجب افزایش ۱۰۰ گرمی میزان آهن در خون نوزاد خواهد شد.
دکتر اولا اندرسون از دانشگاه اوپسالا در سوئد اظهار کرد: آهن از موارد ضروری در مراحل رشد نوزاد است.
این نتایج بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی ۲۶۳ نوزاد مادر سالم سوئدی طی چهار سال اولیه زندگی آنها بدست آمده است.
این نوزادان بخشی از یک تحقیق بزرگ بر روی حدود ۳۸۲ کودک بودند که طی آن، یک گروه به صورت تصادفی با برش بندناف در ۱۰ ثانیه بعد از تولد و گروه دوم با سه دقیقه تاخیر در برش بند ناف انتخاب شده بودند.
مقایسه کودکان در چهار سال بعد، نشاندهنده اختلاف قابل توجهی در هوش کودکان بود. البته این تفاوت به وضوح مشاهده نمیشود و فقط در عملکرد قابل تشخیص است.
روانشناسان از آزمایش هوش، رفتار و مهارتهای اجتماعی برای تشخیص استفاده کرده و والدین نیز از پیشرفت ارتباطی و مشکلات پاسخ به مهارتهای اجتماعی گزارش دادند.
در مجموع، تفاوتی در آزمایشهای هوش مشاهده نشد، اما در مهارتهای اجتماعی تفاوت چشمگیری وجود داشت.
محققان پس از تفکیک جنسیتی کودکان، به بررسی تفاوت بین دختران و پسران پرداخته و دریافتند که کمبود آهن در بین نوزادان پسر بیشتر از نوزادان دختر شایع بوده و اینکه دختران از ذخیره آهن بیشتر برخوردار بودند.
همچنین مطالعه ای که سال گذشته در مجله journal Pediatrics منتشر شده بود نشان داد که به تاخیر انداختن بریدن بند ناف برای دو دقیقه به تکامل بهتر نوزادان در چند روز اول زندگی کمک می کند. اما این مطالعه که به تازگی انجام شده است، اولین مطالعه ای است که به بررسی اثرات طولانی مدت به تاخیر انداختن بریدن بند ناف نوزاد در لحظه تولد می پردازد.
در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که بند ناف نوزادان را با با دست کم یک دقیقه تاخیر ببندید.
دکتر هایک رابع از دانشکده پزشکی ساسکس می گوید: مدارک در حال افزایشی وجود دارد که نشان می دهد تمامی نوزادان چه آنهایی که به موقع به دنیا می آیند و چه آنهایی که زودتر از موعد دنیا می آیند، از دریافت خون اضافی از جفت در لحظه تولد منفعت می برند.
وی توضیح می دهد اگر تاخیری در بستن بند ناف ایجاد شود نوزاد خون بیشتری از جفت دریافت می کند که در نتیجه حجم خون نوزاد را تا یک سوم افزایش می دهد.
وی ادامه می دهد: این خون اضافی میزان ذخیره آهن را افزایش می دهد که در نتیجه به تکامل مغز کمک می کند.
این محقق می گوید: همچنین دریافت خون اضافی در لحظه تولد به نوزاد کمک می کند تا بهتر خود را به تغییر زندگی از رحم –که در آنجا همه چیز از طریق جفت و مادر برای وی تهیه می شود– با جهان خارج وفق دهد.
از سوی دیگر ریه های نوزاد نیز خون بیشتری دریافت می کنند که در نتیجه تبادل اکسیژن به خون راحت تر صورت می گیرد.
لینک مقاله تحقیقی تیم تحقیقاتی سوئدی در ژورنال JAMA Pediatrics:
Effect of Delayed Cord Clamping on Neurodevelopment at 4 Years of AgeA Randomized Clinical Trial
لینک مقاله ادیتوریال در ژورنال JAMA Pediatrics:
Long-term Follow-up of Placental Transfusion in Full-term Infants
لینک مقاله سال قبل در ژورنال Pediatrics:
The Timing of Cord Clamping and Oxidative Stress in Term Newborns
لینک مقاله ای مروری در انجمن زنان زایمان امریکا: