نوروسافاری| شواهد تاریخی زیادی در مورد مزایای روزه داری برای بدن و مغز ثبت شده است، به عنوان مثال، افلاطون نوشته است: “من برای کارآیی بیشتر جسمی و روحی روزه می گیرم .”
به گزارش نوروسافاری، از دیدگاه تکاملی روشن است که وقتی حیوانات، از جمله “اجداد شکارچی ما”، وقتی غذا برای مدت زمان طولانی به دست نمی آوردند، مغز آنها باید در سطوح بالاتری عمل می کرد تا بتوانند بفهمند که چگونه غذا به دست بیاورند.
تحقیقات اخیر نشان داده است که محدودیت انرژی در رژیم غذایی، به ویژه روزه داری متناوب به معنای “گرسنگی گاه به گاه” (۳۶-۱۶ ساعت عدم مصرف یا مصرف مواد غذایی کم، ۳-۱ بار در هفته)، می تواند از نورونها در مقابل اختلالات و استحاله ها در مدلهای آزمایشگاهی بیماریهای آلزایمر، پارکینسون و سکته مغزی محافظت نماید.
گرسنگیهای گاه به گاه مسیرهای سیگنالینگ پاسخهای انطباقی سلولی به استرس را در سلول های عصبی فعال می کند و در نتیجه تولید عوامل نوروتروفیک، chaperones پروتئین ها، آنزیم های تعمیر DNA، و پروتئین هایی که برای حیات میتوکندری ضروری است را بیشتر می کند.
روزه داری متناوب همچنین التهاب عصبی را سرکوب می کند.
افزایش اجسام کتونی که در طول روزه داری متناوب رخ می دهد ممکن است سیناپسها و نورون ها را در برابر مسمومیت ناشی از تحریک شدن بیش از حد (Excitotoxicity) محافظت نماید.
شیوع چاقی و دیابت در سراسر جهان، عمدتا در نتیجه مصرف انرژی بیش از حد و سبک زندگی کم تحرک بوده که مسیرهای سلولی پاسخ تطبیقی به استرس را در سلول های عصبی غیر فعال ساخته و در نتیجه نورونها را در برابر استرس اکسیداتیو آسیب پذیر می سازد و منجر به اختلال در انرژی زیستی سلولی، آسیب دیدن پروتئین ها و اندامکهای داخل سلولی می شود.
گنجاندن برنامههای روزه داری متناوب در برنامه های روزانه یا هفتگی، به غلبه بر بیماریهای همه گیر متابولیک، مقابله با چاقی/دیابت، و بهبود عملکرد مغز کمک می کند.
برخی از آخرین مقالات تحقیقی در این مورد:
Fasting: Molecular Mechanisms and Clinical Applications
BDNF mediates adaptive brain and body responses to energetic challenges
متن سخنرانی محقق اصلی این مقالات در دانشگاه جان هاپکینز:
Why Fasting Bolsters Brain Power
گزارشی در این مورد در گاردین:
Fasting can help protect against brain diseases, scientists say
فیلمهایی را در این زمینه ببینید:
سخنرانی محقق اصلی مقالات فوق الذکر در این باره در دانشگاه جان هاپکینز:
از کانال دیسکاوری:
https://testtube.com/dnews/what-happens-to-your-body-when-you-fast/