نوروسافاری | اکستازی نشانگان PTSD را در ۷۶ درصد بیماران از بین می برد اما پیش از این که FDA آن را تایید کند هنوز راه طولانی پیش روی ما است.
قرص آرامبخش
برخی محققان آغاز به این باور کردهاند که MDMA، ماده مخدری که عموما با نام “اکستازی” یا “مولی” شناخته میشود، میتواند درمان مشخصی برای اختلال استرس پس از حادثه (PTSD) [1] در سالهای آینده باشد.
به گزارش نوروسافاری به نقل از فیوچریسم، آزمایش بالینی مختصری که هفته گذشته در مجله Psychopharmacology چاپ شد حاکی از آن است که مقادیر درمانی MDMA همراه با رواندرمانی، شدت نشانگان PTSD را در بسیاری از شرکتکنندگان کاهش داد و یک سال پس از اتمام آزمایش، ۷۶ درصد شرکتکنندگان، دیگر با شاخصهای بالینی برای تشخیص PTSD مواجه نشدند.
تاخیرهای مورد انتظار
نتایج، همان طور که روی کاغذ هیجانانگیز به نظر میرسند تنها حاصل از آزمایش مرحله II هستند. این مرحله، دومین مرحله از سه مرحله ضروری آزمایش ایمنی و تاثیر میباشد که پیش از این که سازمان غذا و داروی آمریکا تایید یک داروی جدید را بررسی کند، صورت میگیرد.
بسیاری از آزمایشهای مرحله II نتایج قابل توجه چشمگیری را گردآوری میکنندکه در مورد این آزمایش هم اینگونه بوده است اما راهی که به سوی تایید FDA است گاها با مشکلات تحقیقات اولیه مواجه شده و هرگز به پایان نمی رسند. اگرچه، آزمایشهای مرحله III برای درمان PTSD با MDMA در حال انجام است.
علم سخت گیر
صرف نظر از اندازه کوچک نمونه آزمایش که متشکل از تنها ۲۸ شرکتکننده است، وب سایت موسسه ملی سلامت (NIH)[2] مسئول نظارت بر تحقیقات بالینی، هیچ هشدار روش شناختی را درباره این تحقیق نشان نمیدهد.
با این حال، MDMA هنوز در داروهای فهرست ۱ (Schedule One) قرار دارد به این معنی که دولت از تجویز قانونی آن جلوگیری میکند و معتقد است این دارو خطر بالای سوء مصرف را دارا است و مصارف بالینی را به رسمیت نمیشناسد. با وجود این، تایید FDA به تغییر آن کمک خواهد کرد، به عبارت دیگر، MDMA در عین حال قانونا نمیتواند به صورت OFF- Label[3] تجویز شود.
اما اگر همه چیز در پژوهش تکمیلی خوب پیش رود امکانپذیر خواهد بود تا درمانهای MDMA پس از اتمام آزمایشهای مرحله III بتوانند به بازار راه یابند که انتظار میرود در عرض سه سال آینده اتفاق بیافتد.
[۱] Post- Traumatic Stress Disorder
[۲] National Institutes of Health
[۳] Off- Label Use: موارد کابردی از یک دارو را گویند که توسط FDA به تایید نرسیده و سازنده اجازه اشاره به آن را در بروشور و کاتالوگهای تبلیغاتی داروی مورد نظر ندارد. البته پس از تایید یک دارو توسط FDA تجویز آن توسط پزشکان در موارد OFF- Label Use منعی ندارد.
ترجمه: فروغ چلنگری میاندوآب – وبسایت نوروسافاری
لینک مقاله:
لینک خبر:
MDMA Therapy Eliminated PTSD Symptoms In 76 Percent of Patients