درد کشیدن منجر به حفظ جان ماهی مرکّب میشود.
درد کشیدن منجر به حساسیت بیشتر در برابر محرکهای محیطی می گردد. مثلا وقتی در حال درد کشیدن هستیم صداها را بلندتر میشنویم یا شدت نورها برایمان بیشتر می شود.
در این تحقیق با قطع کردن قسمت کوچکی از نوک یکی از پاهای ماهی مرکّب، اثر آنرا بر رفتار حیوان در برابر شکارچی، که نوعی ماهی خاردار بوده است بررسی کرده اند.
ماهی مرکّب مدل مناسبی برای این تحقیق است، این حیوان رفتارهای دفاعی خاصی دارد که بررسی را راحت تر میکند، اولین واکنش دفاعی تغییر رنگ پوست حیوان به قهوهای یا ظاهر شدن خطوط تاریک-روشن بر روی پوست است، با ادامه تهدید حیوان ابتدا بیحرکت شده ، سپس به سرعت فرار میکند و در نهایت مادهای جوهر مانند را از خود آزاد میکند.
ماهی خاردار به طور غریزی تمایل بیشتری به شکار حیوان زخمی دارد.
در این تحقیق ماهی مرکبی که در حال درد کشیدن بوده است، به علت بروز سریعتر و شدیدتر واکنشهای دفاعی، احتمال شکار شدنش کمتر بوده است.
از طرفی دیگر نشان داده اند که اگر آسیب به حیوان در حین بیهوشی باشد و حیوان درد نکشد، احتمال شکار شدن حیوان مانند ماهی سالم خواهد بود.
این تحقیق نشان می دهد دردکشیدن از نظر تکاملی با افزایش حساسیت در حواس، واکنشهای دفاعی را تشدید کرده و احتمال شکار شدن را در حیوانات کمتر میکند.
این تحقیق در ژورنال Current Biology گزارش شده است: