نوروسافاری | دانشمندان در تحقیقی به بررسی یادگیری حرکتی در قشر مغز پرداختهاند و تغییرات دینامیک فعالیتی و اهمیت لایه ۲ و ۳ قشر حرکتی را در طول یادگیری نشان داده اند.
به گزارش نوروسافاری از دانشگاه کالیفرنیا ساندیگو، در این تحقیق محققین با ساختن پنجره ای به مغز موش، به مدت ۱۴ روز، فرآیند یادگیری فشار دادن اهرمی با پاهای جلویی برای دریافت پاداش را در قشر حرکتی موش با تکنیک تصویر برداری دو-فوتونی بررسی کرده اند.
نتایج نشان می دهد الگوی زمانی و مکانی فعالیت چند صد نورون بررسی شده، در طول یادگیری تغییر میکند. در ابتدای یادگیری، تعداد بیشتری از نورونها فعال شده و الگوی فعالیت تکرار پذیر نیست، با افزایش تمرین و یادگیری بهتر حرکت، تعداد نورونهای فعال شده در انجام حرکت کمتر و کمتر شده و الگو تکرارپذیرتر می شود. بعد از یادگیری تقریبا تعداد مشخصی از نورونها با توالی و طول مدت مشخصی برای انجام اجزای مختلف فعالیت حرکتی، فعال می شوند.
همچنین این تحقیق نشان می دهد در نورونهایی که بعدا در الگوی فعالیت نهایی قرار خواهند گرفت، میزان تغییرات در خارهای دندریتی بیشتر است. این تحقیق در ژورنال نچر گزارش شده است:
Emergence of reproducible spatiotemporal activity during motor learning
لینک خبر:
Motor Cortex Shown to Play Active Role in Learning Movement Patterns