ادعای موفقیت در بازیابی حافظه با کاشت تحریک کننده مغزی
بیش از ۵ میلیون آمریکایی مبتلا به آلزایمر هستند و بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر کهنه سرباز جنگهای عراق و افغانستان از آسیبهای مغزی عذاب می کشند.
آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا (DARPA) پروژه ای فوق سری را در دست انجام دارد که میخواهد با استفاده از نوعی تحریک کننده عمقی مغز (DBS) و با کاشت آن در هیپوکمپ، الگوهای فعالیت شبکهٔ عصبی در این ناحیه را برای بازتولید خاطرات مختلف تقلید نماید.
تاکنون استفاده از DBS در کمک به کاهش لرزش دست و پا در بیماران آلزایمری، کنترل تشنّج در بیماران صرعی و تقویت جزئی حافظه در برخی از بیماران آلزایمری موفقیت آمیز بوده است.
هدف از این پروژه جدید، بازگرداندن خاطرات از دست رفته کهنه سربازان و درمان آلزایمر اعلام شده است ولی محققین نگران عواقب اخلاقی، قانونی و اجتماعی این پروژه هستند.
دستکاری حافظه می تواند منجر به پاک شدن برخی از خاطرات نیز بشود و خطر تغییرات شخصیت، شناخت از خود، وجدان و خشونت کنترل نشده می تواند از عوارض چنین ابزاری باشد.
محققین نگران استفادههای نظامی جهت تغییر دادن سربازان سالم با این ابزار و بروز جنایات جنگی هستند.DARPA به صورت دورهای، از مشاوران مختلفی برای بررسی ابعاد اجتماعی این پروژه استفاده میکند. این آژانس در طول چند ماه آینده گزارش کاملی را در رابطه با پیشرفتهای چشمگیری که در این پروژهٔ فوق سرّی داشته اند ارائه خواهد داد.
لینک خبر: